Ga naar de inhoud
Home » workouts

Onze workouts

Wij geloven in diversiteit. Door het aanbieden van een breed programma aan workouts blijft je lichaam voortdurend uitgedaagd en raak jij niet verveeld. Alle trainingen zijn afgestemd op de fysieke belastbaarheid van het vrouwelijke lichaam, waardoor je altijd het beste uit jezelf kunt halen. De gecertificeerde trainer geeft je advies op houding en techniek.

Bootcamp

Bij deze groepstrainingen worden conditie- en krachtoefeningen gecombineerd. Omdat deze workouts buiten plaatsvinden, wordt veel gebruik gemaakt van obstakels in de omgeving (straatmeubilair, stoepranden, etc.)  Daarnaast werken wij regelmatig met powercircuits, waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende trainingsmaterialen zoals weerstandsbanden, gewichten, kettle bells, battle rope, enz. Doordat de krachtoefeningen met eigen lichaamsgewicht worden uitgevoerd, train je vaak een aantal spiergroepen tegelijk.

Hitt

HIIT is een afkorting van High Intensitive Interval Training een manier om intensieve training af te wisselen met rustmomenten. De rust en activiteiten wisselen in een training elkaar af waardoor je lichaam effectief vet verbrand en je stofwisseling sneller gaat. Dit gebeurt zelfs nog tot een half uur na de training! Doordat je zo intensief getraind hebt hebben je spieren na de training nog energie nodig. Calorieën verbranden verzekerd en nog eens goed voor je gewicht ook. HIIT is een goede manier om af te vallen met sporten. Wanneer je net begint met sporten maken we de rustmomenten wat langer, ben je al een ervaren sporten dan kunnen we de rustmomenten korter maken.

Bokxfit

De perfecte combinatie van basis kickboks technieken en fitness cardio training. Een absolute aanrader voor het verbeteren van je conditie. Hartslag hoog, flinke spierbelasting en een boost voor je uithoudingsvermogen. Bokxfit is energiek, afwisselend en intensief. Je ontwikkelt krachtige spieren die niet alleen sterk zijn, maar ook nog eens precies. Daarnaast wordt ook je core flink onder handen genomen.

Powerrun

De powerrun workouts zijn intervaltrainingen waarbij hardlopen (3 tot 5 kilometer) gecombineerd wordt met allerlei spierversterkende oefeningen. Onderweg wordt veel gebruik gemaakt van straatmeubilair, stoepranden, etc. De krachtoefeningen worden met eigen lichaamsgewicht uitgevoerd, je traint vaak een aantal spiergroepen tegelijk.

Full body training

Fit worden met de full body workout. Het woord zegt het al! Trainingen waarbij alle spieren aanbod komen. Buikspieren, bilspieren, benen, armen, kracht, core, cardio en snelheid. Ofwel met gewichten, weerstandsbanden en lichaamsgewicht. Voor alle niveaus, om af te vallen, sterker te worden of conditie op te bouwen. Deze effectieve workout is geschikt voor vrouwen die net beginnen met trainen, een langere tijd niet getraind hebben of voor drukbezette vrouwen. De spiergroepen worden verspreid over de gehele training aangesproken. Een keer een sportmoment missen maakt daardoor niet zoveel uit!

Yoga

Een uurtje yoga, niet alleen een moment voor jezelf, maar het geeft je ook ontspanning en rust. Mooi meegenomen dus! Wat we erbij kunnen vertellen is dat volgens onderzoeken de hoeveelheid stresshormonen, cholesterol en ontstekingsstoffen in ons bloed verlaagt. Kortom een reinigende verwerking. Bij The Womens Health Club richten we ons met name op deze vormen van yoga. De yogalessen zijn tevens geschikt voor zwangere vrouwen.

Flow Yoga

Een zachte en dynamische yogales, waarbij er verschillende houdingen worde afgewisseld met vloeiende bewegingen. Inspannende en ontspannende houdingen worden gecombineerd in een iets hoger tempo dan een reguliere Hatha yogales.

Vinyasa yoga

Een vloeiende vorm van yoga waar verschillende houdingen met elkaar worden afgewisseld op het ritme van de ademhaling. Vinyasa Yoga helpt voor rust en het heeft een positief effect op het zelfvertrouwen.

Pilates

Helpt bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling. Een sterke “kern”, core geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Het is ontzettend goed om het “korset” van je lichaam te trainen. Deze spieren gebruik je bij alles wat je in je dagelijks leven doet. 

Een goede techniek, balans en na een uurtje pilates is je hoofd leeg, je lichaam soepel en in balans. Pilates is er voor zwangeren, net bevallen vrouw en vrouwen die hun core willen verstevigen.

Hardlopen

Je stofwisseling een boost geven, sneller calorieën verbranden en wat ook nog een bijkomend voordeel is: de snellere verbranding gaat nog en tijd door nadat je je hardloopschoenen hebt uitgetrokken. Over het algemeen geldt: hoe lang je aan hardlopen doet, hoe efficiënter je lichaam jouw energie gebruikt. Genoeg voordelen benoemt om meteen te starten? Of je nu beginnend bent of al een ervaren hardloper je kan te allen tijde instromen. Een goede warming-up, loopscholing, interval training en trainen voor een run.

Kettlebell training

Uit recente onderzoeken is gebleken dat de kettlebell workout één van de snelste methodes is om vetverbranding te stimuleren en spiergroei te bevorderen. In de kettlebell training bouw je zowel spierkracht als conditie op. Bij de Kettlebell training worden namelijk diverse spiergroepen tegelijkertijd getraind. Daarmee verschilt de Kettlebell training sterk van veel andere soorten trainingen, die meestal uitsluitend de nadruk leggen op ofwel spierkracht (b.v. gewichtheffen) ofwel conditie (b.v. cardio training). Kettlebells geven daardoor een complete workout. 

Altijd een workout die bij je past

Fit Jij

Afwisselende trainingen met verschillende intensiteiten. Volledig afgestemd op vrouwen. Zo blijft je lichaam voortdurend uitgedaagd en raak jij nooit verveeld. 

Fit na je bevalling

Met de fit na je bevalling trainingen van The Womens Health Club Amersfoort sport je samen met gelijkgestemden om weer terug in vorm te komen.

Fit zwanger

De ontwikkelde fit zwanger workouts van The Womens Health Club Amersfoort, brengen je conditie op peil en de oefeningen helpen je verantwoord sterker te worden voor je bevalling.

Fit Vijftig

Het fit vijftig programma van The Womens Health Club Amersfoort biedt trainingen die specifiek gericht zijn op vrouwen van 50+. We werken aan balans, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid in een ontspannen en gezellige sfeer.

Bel ons

06 136 22443

Boutique